Informatie over kleurpotloden

Kleurpotloden in alle soorten en maten vindt u bij KleurpotlodenWinkel. Voor jong als oud, voor de beginnende tekenaar of de vergevorderde kunstenaar, voor op kantoor of op school.

Een potlood bestaat uit een tekenstift die gemaakt is uit een mengsel van klei en grafiet met een houten omhulsel. En dus niet, zoals de naam eigenlijk aangeeft, uit lood. De naam is nog een verwijzing naar de voorganger van het grafietpotlood waarin een loodstift zat.

Het mengsel van klei en grafiet wordt gebakken in een oven. De hardheid van het potlood wordt bepaald door de verhouding tussen deze componenten. Hoe meer klei, hoe harder het potlood. Een zacht potlood wordt gemaakt door veel grafiet en weinig klei te gebruiken.

Hardheid Op het potlood wordt de hardheid aangegeven door een code. Deze code bestaat uit een letter en een cijfer. H staat voor hard. B staat voor zacht. Het cijfer geeft de gradatie aan. Hoe hoger het cijfer, hoe harder/zachter het potlood. Het meest gebruikte potlood op kantoor of op scholen is een HB potlood, dit is een mengeling van hard en zacht.

Zachte potloden worden veel gebruikt door kunstenaars, omdat ze zeer geschikt zijn om mee te schetsen of om schaduwen en donkere plekken te creëren. Ook kun je er heel goed grotere vlakken mee vullen. Ontwerpers, architecten en technische tekenenaars maken juist gebruik van harde potloden, omdat deze zeer geschikt zijn voor het maken van scherpe lijnen.

Kleurpotloden

Kleurpotloden zijn gemaakt uit een soort klei vermengd met pigment. Er zijn veel verschillende soorten en kwaliteiten kleurpotloden. De meeste fabrikanten hebben ongeveer 75-100 verschillende kleuren per collectie.

KleurpotlodenWinkel biedt ondermeer de Polychromos kleurpotloden van Faber Castell. Door het gebruik van hoogwaardige pigmenten hebben deze potloden een voortreffelijke kleurkracht en lichtbestendigheid. Ze zijn wis- en watervast en alleen met terpentine verwijderbaar.

Kleurpotloden

Aquarelpotloden

Een aquarelpotlood is een combinatie van een kleurpotlood en aquarelverf. Aquarelverf bestaat uit zeer fijn gemalen pigment gemengd met bindmiddel. Door de verf te mengen met water ontstaan er mooie kleurschakeringen. Voor aquarelpotloden worden dunne staafjes aquarelverf gemaakt die worden beschermd door een houten omhulsel. U kunt de kleur- en aquarelpotloden is veel verschillende verpakkingen bestellen. Niet alleen per kleurnummer of in assortimentsverpakkingen, maar ook in geschenkverpakkingen zoals houten kisten of etuis met 120 potloden.

Aquarelpotloden

Art Grip

Naast de bekende 6-hoekige of ronde potloodvorm zijn er ook kleurpotloden met een ergonomische driehoekige vorm, die vermoeidheidsverschijnselen voorkomt. Deze Art Grip kleurpotloden zijn voorzien van een Soft-Grip-Zone met antislip laag, dat zorgt voor een vaste greep.

Art Grip

Deel de link naar deze pagina:

Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Pinterest